Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

... och storsatsning på folkmusik

Annons

Dalhalla hade kontakt med Chieftains redan i höstas och siktade på att redan i december lansera konserten, men först nyligen gick den att spika.

Ivarson är påtagligt nöjd med att kunna erbjuda en konsert med "världens mest kända irländska band, Irlands främsta musikaliska ambassadörer och världens främsta företrädare för den keltiska musiken".

I Nåra, som har ett eget set under konserten, framträder dragspelaren Bengan Janson, sångerskan Gunnel Mauritzen och gitarristen Roger Tallroth (som ersätter Björn Ståbi).

Patrik Ringborg, som mest dirigerat utomlands, men som fått uppskattande omdömen om sina insatser i Wagneroperor i Stockholm och Göteborg, har tackat ja till att leda Norrköpings symfoniorkester under operakonserten den 15 augusti där Malena Ernman och Peter Mattei är solister.

Blossom Tainton har tackat ja till konserten Amandla, konserten som manifesterar att det är tio år sedan apartheid försvann i Sydafrika.

Eftersom alla biljetter till Rhapsody in rock är slutsålda kompletteras också programmet med ytterligare en konsert med pop, schlager och cross-overs till den klassiska musiken: Danska eurovisionsschlagervinnarna Bröderna Olsen, finska violinisten Linda Lampenius och svenska pianisten och sångerskan Tina Ahlin strålar samman den 24 juli.

JENS RUNNBERG

Mer läsning

Annons