Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Nytänt Kvinnaböske band till Kristinehallen

/
  • Himmelsk husse. På onsdag firar Hasse Andersson 25-årsjubileum med Änglahunden med en spelning i Kristinehallen i Falun.

Annons

- Jag skulle flytta upp till Degerfors från Bjärehalvön och mitt gamla band ville inte fortsätta eftersom det blev så långt att åka. Så jag skaffade mig ett nytt band och det blev en riktig kick. Du vet, nytt blod, nya influenser och så hörde de mina gamla låtar och vi började spela dem på ett helt nytt sätt. Det var jättekul, säger Hasse Andersson.

Nytändningen resulterade i albumet Här e jag som släpptes i slutet av förra året. 18 gamla låtar, varav många bara har spelats in på vinyl tidigare, fick nya kläder och utgör nu en stor del av repertoaren när Hasse och bandet gör sin 37 spelningar långa konserthusturné med anledning av 25-årsjubileet.

- Vi kör bland annat Änglahunden förstås, Måsen och Har jag sagt till dig som är gamla svensktoppslåtar. Vi bjuder på en hel del tidigt material men framförallt är det ett urval från det att jag började spela och fram till idag.

Att komma till Falun och spela är lite speciellt för Hasse Andersson. Dels har han ju två Dalamusiker med i sin nya ensemle, keyboardisten Olle Nyberg från Sollerön och basisten Anders Olsson från Orsa, dels har han ett förflutet i den gamla gruvstaden.

- Jag studerade till fritidspedagog i Falun i början av 70-talet och bodde där i drygt ett år. Jag hade inte börjat spela in musik än på den tiden men gjorde en del spelningar på ungdomsgårdar, pubar och någon samlingslokal som jag minns. Det ska verkligen bli kul att komma dit igen.

Mer läsning

Annons