Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Nykomlingar på väg upp

Annons

Vi tog kontakt med sångaren i The Klerks, Peter Andersson.

Jag ser i er spelkalender att ni varit lediga mellan de båda spelningarna i Sälen i fredags. Har ni hunnit med någon dags semester där uppe?

- Nej, det blev tyvärr inte så, vi åkte tillbaka till Stockholm på lördagen igen. Det var synd, vi hade gärna stannat. Det var många år sedan jag var där och åkte skidor senast. Men det får vänta till en annan gång. Just nu är vi väldigt upptagna, inte bara av vårt band, vi spelar lite i andra band också. På vägen tillbaka upp släpper vi av en bandmedlem i Borlänge som tar flyget därifrån norrut för att lira med ett annat band samma kväll.

Vad händer framöver för The Klerks?

- Just nu åker vi bara runt och spelar ute i landet. En tredje singel från skivan släpps i vår så det är fullt upp. Sedan kommer sommaren och förhoppningsvis en massa spelningar då också, på olika festivaler. Det passar oss och känns bara bra med mycket resor och många spelningar.

Har ni någon utlandslansering inplanerad?

- Båda singlarna och videorna har gått bra i Danmark, Norge och Finland och debutalbumet släpptes i de länderna också. Några spelningar är inte inplanerade men det kommer nog i sommar.

Vilken blir tredje singeln från plattan då?

- Det blir "Chance". Det ska bli kul att höra hur den funkar, den är lite olik de båda andra singlarna. Vi har producerat låten själva så den har ett lite annat sound.

Sju Grammisar till Kent - kommentar?

- Ja det var verkligen Kents år. Det kändes nästan lite overkligt. Visst är de bra... men sju (!). Det berodde nog mer på bristande konkurrens i år.

Kommer The Klerks att vara med och konkurrera om Grammisar nästa år?

- Ha ha, ja det vet man aldrig. Vi hoppas väl vara med och kanske få en nominering för nykomling i så fall. Vi har precis släppt albumet, debuten, och det har gått väldigt bra hittills för oss.

Ja det var väl något blygsamt. Både första singeln "Let It Out och "She she she" spelas på alla tänkbara radiostationer runt om i Norden, dessutom visar MTV och ZTV de båda videorna. Bandet blev också "Band of the week" på MTV för en månad sedan.

Slutligen... vem är tjejen med den ljuvliga rösten som sjunger i inledningen på "One more thing"?

- Kul att du gillar det, hon heter Catrin Bergström och har varit med i ett band som heter Backfish. Numera har hon ett band som heter Wilson hospital där en av killarna i The Klerks också medverkar. Låten är klart inspirerad av Brian Wilson, frontman i Beach Boys.

Förband på East Harbour är Falubandet Suckerpunch.

PETER JOHANSSON

Mer läsning

Annons