Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ny satsning i Sälen

/

I helgen presenterar Experium sin nya nöjessatsning Vrickade Varitéer.

Annons

Vad är det ni har för er på Experium egentligen?

– Vi blev kontaktade för ett år sedan av Jocke Assarsson som hade varit här uppe och fastnat för vår lokal. Han har jobbat för Wallmans salonger i Köpenhamn i flera år och var bland med i Talang i Tv3. Han tyckte lokalen var så fantastisk att han ville sätta upp en show. Det är inte fråga om en traditionell krogshow utan lite annorlunda. Det är en blandning av komik, akrobatik, trolleri och musik. Och väldigt interaktivt med publiken. Flera av artisterna har jobbat för Cirkus cirkör tidigare. Det är en väldigt annorlunda show där artisterna särskilt använder sig av lokalen, säger Helena Burtus, vd för Experium.

På vilket sätt då?

– Det är en stor lokal med högt i tak och med balkar som går igenom taket. Dem använder de för sina cirkusnummer. De möjliggör den typen av akrobatiska nummer. Bland annat använder de bungyjumpgungor som de hoppar i. De har en tjej som är helt fantastisk vad gäller akrobatik. Vi har dessutom bra akustik för sång och musik.

Vilka hoppas ni locka med Vrickade Varitéer?

– Det är ju skidåkande gäster i Sälen. Barnfamiljer framför allt. Det här är en föreställning för hela familjen som passar både vuxna och barn.

Hur ser era nöjessatsningar ut i övrigt under säsongen?

– Vi gör det här och så fortsätter med vår after ski-satsning. Vi har mycket afterski hela säsongen. Mest för familjen de också. Bland annat har vi Partypolarna, Haaks och På G. De kör samma program som de gör på de andra ställena men det är mer lokalen som gör att det är familjevänligt. Det är ju drag även hos oss men inte det där att alla står och skriker på borden. Vi lockar nog lite äldre publik.

Mer läsning

Annons