Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ny operaförening för alla sinnen

Annons

Den 5 juli förra året kom, under ett av arrangemangen i Musik vid Siljan, 115 personer till soppopera i Andreasgården i Mora. Det blev den första impulsen till den operaförening som nu startar.

"Tanken är att alla sinnen ska få njuta-god mat, bra underhållning, trivsam och varm stämning", skriver styrelseordförande Mats Budh i en beskrivning av tankarna bakom den nya föreningen.

Föreningslivet kring konstmusiken har haft det svårt runt Siljan och i Ovansiljan. Kammarmusikföreningen Siljan, som omfattade Mora kommun, måste läggas ned häromåret, bland annat för att det visade sig omöjligt att genomföra ett generationsskifte i styrelsen.

Nu händer det emellertid saker på flera områden. Som tidningen berättat genomför Musik i Dalarna en specialsatsning på Mora-Orsa-Älvdalen med musikfestivalen Vinterfest.

Tanken med Föreningen soppoperans vänner är att "fungera som en dörröppnare för den ovane konsertbesökaren". Förhoppningen är att mer konsertvan publik ska uppskatta kvaliteten som föreningen föresatt sig ha. Föreningen kommer att genomföra arrangemang i lättsamma former och medlemmarna kommer att hjälpa till i publikarbete och som "ambassadörer" för konstmusik.

Mycket aktiv i föreningen är sångerskan Anna Söderbäck. Nästa arrangemang äger rum den 14 februari, på alla hjärtans dag, när Söderbäck, Carolina Bengtsdotter-Ljung, Joaquin Muñoz och Daniel Viklund framträder med musik med den röda tråden Kärlek.

Tidningen har sökt Mats Budh för en kommentar utan att lyckas nå honom.

JENS RUNNBERG

Mer läsning

Annons