Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Nuläget - festivalportarna slås upp

Annons

Förra året var pressuppbådet rekordstort med 300 närvarande journalister. I år kommer ytterligare 100 journalister att vara på plats. Runt 100 personer från musikbranchen och minst 200 artister förväntas dessutom passera avgränsningarna till festivalområdet under helgen.

Området är dimensionerat för att totalt 20 000 personer samtidigt ska kunna vistas där och Peace & Love har dubblerat sina säkerhets-, ordnings- och sjukvårdsstyrkor jämfört med förra året. Dessutom jobbar 1200 volontärer för att allt ifrån incheckningar till scenbyggen ska flyta under festivalen.

Campingen som ligger bakom Folkets park väntas få betydligt fler gäster i år än de 6 000 som övernattade förra året.

- Vi räknar med att ungefär hälften av alla våra besökare ska campa. Blir det fullt så har vi en reservcamping på sportfältet, säger Henrik Sundin.

Han uppskattar att ungefär hälften av besökarna kommer från Dalarna och den andra hälften från resten av landet.

- Vi gjorde en enkät förra året och då visade det sig att inte så många var från Dalarna som vi från början hade trott. Många av våra besökare kommer från södra Sverige.

Vad är det som gör att ni har vuxit till en av Sveriges största festivaler?

- Jag tror att folk som varit här tidigare kommer tillbaka samtidigt som vi hela tiden lockar en ny publik varje år. Sedan vill folk ha mer än bara bra musik. Vi har temadagarna och ett budskap, vi kan erbjuda något extra.

Mer läsning

Annons