Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Nu skivdebuterar skivhandlaren

/
  • Ingemar Magnusson debuterar som textförfattare på ny skiva och firar stort Folk å Rocks 75-årsjubileum i morgon och på fredag.

Fest i dagarna två blir det i morgon och på fredag när Ingemar Magnusson kombinerar sin egen födelsedag med sin skivbutiks. Och nu planerar han även att debutera som textförfattare på en kommande skiva han ger ut tillsammans med Tommy "Stommen" Liljegren.

Annons

Ingemar Magnusson, ägare till skivbutiken Folk å rock i Borlänge har fyllt femtio och butiken tjugofem och han har laddat med några av sina egna favoriter för att fira jubileet. Dessutom blir det en smygpremiär för hans eget projekt som han har tillsammans med Tommy "Stommen" Liljegren. De planerar att ge ut en skiva i början av nästa år på Folk å rocks eget skivbolag. Skivhökaren blir därmed själv artist.

– Jag har skrivit texter i kanske tjugo år, men det är först de senaste åren som jag har visat dem för någon. Man kan inte räkna med att alla ska tycka att det är bra, men jag har fått positiv feedback. Det kommer att bli dels låtar med mina texter på skivan, dels en del av Stommens outgivna låtar, säger Ingemar Magnusson.

Den första låten som släpps kommer att innehålla en text inspirerad av en krönika av Per Bjurman.

– Det finns en fin outtalad kärlekshistoria i den krönikan. Han har sett texten och gillade den, men vet inte om att det blivit en låt av den.

Från USA har han lyckats få hit Steve Almas, som även han ges ut på Folk å Rocks skivbolag. Han kommer att göra ett fullt set på torsdagen, men kommer även att gästa medlemmarna från Sator när de spelar på fredagen. Samma kväll spelar också nästan hela originaluppsättningen av garagerocksveteranerna The Nomads.

– Både Sator och Nomads spelade när jag fyllde trettio. Det känns jättekul att de är med. Det blir inte något regelrätt Sator-spelning, men alla utom Hasse är med. Det blir en partyspelning med covers och annat.

Mer läsning

Annons