Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Nu kommer Mikael "Nord" Andersson hem

/
  • På torsdag blir det  Vinterkonsert med Olle Nyberg, Petra Kvännå och Mikael

Han har turnerat med Roxette och producerat Scorpions. Nu kommer Mikael "Nord" Andersson hem till Dalarna och Sollerön för att spela.
– Jag är döpt i den kyrkan, det känns fint att göra detta just där, säger han.

Annons

På torsdag kommer Mikael "Nord" Andersson till Sollerö kyrka tillsammans med Petra Kvännå och Olle Nyberg.

– Jag är gäst i sällskapet och håller precis på att sätta mig in i repertoaren. Det blir ganska mycket blues och soul, lite rootsig musik. En blandning av våra tre repertoarer, säger han.

Mikael "Nord" Andersson började turnera redan som 12-åring och hans passion till gitarren är en livslång sådan. Men efter världsturnén med Roxette på 90-talet så tröttnade han på att flacka omkring. Han höll en medvetet låg profil, köpte en studio och började tillsammans med kollegan Martin Hanser att producera andra artister. Det internationella genombrottet kom med finska The Rasmus och till de senare produktionerna hör två skivor med Scorpions.

– Efter The Rasmus har vi inte producerat en enda svensk artist. Den senaste var nog Björn Skifs Ingen annan. Då gjorde jag ett undantag och följde med på turné också, men det var för att det var Björn.

Även om inga världsturnéer är aktuella nu så har suget efter att spela mer själv vuxit sig allt starkare.

– Gitarren är mitt livs passion. Det är roligare än någonsin att spela. Det finns alltid något nytt att upptäcka. Måste jag välja så tar jag gitarren på ryggen och åker. Producerandet är bara ett väldigt roligt sätt att försörja sig.

Hur många gitarrer har du?

– För många. Jag vet faktiskt inte. Jag är gitarrnörd och det säger jag både med skam och stolthet.

Mer läsning

Annons