Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Nu går Mozkovitch in i skivstudion

Annons

Mozkovitch från Falun har hunnit med att presentera sin melodiösa 70-talshårdrock på både Peace & Lovefestivalen och Storsjöyran. De har spelat in fyra demosar, vunnit länsfinalen i Musik Direkt och gjort ett 40-tal spelningar runtom i landet. Ändå kände killarna i bandet att de inte fick någon riktig fart på karriären.

Men när gitarristen Frank Thunström följde med hårdrocksbandet Baltimoore som roddare på en turné passade han på att lämna över en demo till Björn Lodin som också driver Rättviksbaserade skivbolaget Björn Lodin Produktion (BLP). Och det började hända grejer.

- Det gick ett tag utan att jag hörde något men så ringde han upp och sade att han hade hittat vår demo. Han gillade den och sade att han ville spela in en skiva med oss.

Frank Thunström berättar att lyftet inte hade kunnat komma lägligare. Efter fyra och ett halvt års harvande hade småbråk börjat slita på gemenskapen i bandet.

- Det gick lite utför på slutet men nu känns det som att börja på nytt igen. Det här är en stor kick för bandet, säger han.

Tolv sånger är det tänkt att Mozkovitch ska spela in till nya skivan och allt ligger just nu klart och väntar. Studioarbetet kommer att ta tre, fyra månader och skivan släpps i slutet av våren.

-Det kommer att blir grymt, säger Frank Thunström.

FREDRIKA HILLERVIK

Mer läsning

Annons