Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Nu drar jakten på udda talanger igång

Annons

Förra årets Open Jam med länsfinal på Arenan i Falun lockade scenkonstnärer och publik från hela länet. 12 akter gick vidare från de två uttagningarna i Ludvika och Borlänge och den som stod som vinnare i länsfinalen var dialektimitatören Martin Tjernberg från Älvdalen.

Nu drar Riksteaterns jakt på udda scenkonstnärer igång igen och tillsammans med Dalateatern och Scenkonst Dalarna arrangerar de uttagningarna i Hedemora den 17 mars, Älvdalen 24 mars och Borlänge den 1 april. Finalen hålls i år den 14 april på Dalateatern.

- Det finns ingen åldersgräns i Open jam och vi hoppas på genreöverskridande akter. Gärna akter som inte har så lätt att ta sig fram på andra ställen. Det kan handla om estradpoeter, komiker eller vad som helst. Huvudsaken är att man skriver materialet själv, säger Mathilda Landin på Scenkonst Dalarna.

De artister som går vidare till Falun kommer att få profesionell hjälp att fila lite extra på sitt nummer innan själva länsfinalen. Bland annat får de träffa en coach, en dj och en konfrencier redan på fredagen för att se vad som går att förändra och förbättra.

- Vi sätter i hop länsfinalen mer som en show än som en tävling, även om publiken utser en vinnare som får åka på träningsläger med de andra länsvinnarna. Den som utses får dessutom uppträda på Arvikafestivalen, säger Mathilda Landin.

Mer läsning

Annons