Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Nu börjar Grammis-striden

Annons

På tisdag delas årets Grammisar ut. The Knife är storfavoriter med sina sex nomineringar. Men frågan är väl om juryn vågar ge duon så många priser.

Med sina sex nomineringar har de chans att få priser för årets artist, årets album, årets popgrupp, årets kompositör, årets producent och årets musik-dvd.

De är inte ensamma om att vara flitigt nominerade. Lisa Miskovsky, BWO, Anna Ternheim och Marit Bergman har alla vardera fem nomineringar och kan mycket väl också sluta som galans storvinnare. I synnerhet Anna Ternheim har varit en kritikerfavorit under året.

Förra årets stjärnskott Laleh, som med sina sju nomineringar spåddes ta storslam i stil med vad Kent och Hives gjort tidigare år, gick i slutändan hem med tre priser. Blir det ett storslam-år i år lär det knappast bli för The Knife. Frågan är om Grammisjuryn vågar riskera hela galan på en duo som inte har för vana att dyka upp.

Årets Grammisgala, som i år är öppen för allmänheten, hålls på Hovet i Stockholm. Programledare är den tidigare radioprofilen, numera tv-profilen, Carina Berg och kollegan Sanna Bråding. På scen står bland andra Sahara Hotnights som spelar sin nya singel. Flera av de nominerade gör också framträdanden, däribland Darin, P3 Guld- drottningen Lisa Miskovsky och Fibes, Oh Fibes.

Grammisgalan arrangeras på tisdag kväll på Hovet och direktsänds i TV4. (TT Spektra)

ANNA HEDLUND

Mer läsning

Annons