Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Nu är det religionen som gäller för rolige Claes

Annons

Han kan skämta om det mesta, men politiken har blivit för tråkig. När Claes Malmberg kommer till Borlänge är det i stället religion som är huvudtemat för mångsysslaren som gjort det mesta inom både sång och teater.

Självmordsbombare, pingstpastor Åke Green, Mohammedteckningar och kvantfysik finns med när Claes Malmberg tar sin live-turne till Maximteatern på lördag.

- Jag förstår inte varför man ska sätta upp gränser. Jag ser det som att jag för ett konstruktivt resonemang där jag vänder upp och ner på saker, säger Claes Malmberg.

- Speciellt med tanke på vad som hänt kring Mohammed-teckningarna så finns det ju inga gränser längre.

Att han väljer att utgå från religion och vetenskap är ett resultat av att han tröttnat på likriktningen inom stå-upp komiken.

- När det gäller stand up-humor handlar det ofta om politik, men jag är så trött på det. Politik är så jolmigt att man hela tiden måste spetsa till det.

Än så länge har Claes Malmberg bara gjort tio föreställningar med sitt nya material, men det har gett positiv kritik. Samtidigt bryr han sig ganska lite om vad recensenter skriver.

-I dag upplever jag att jag har en ganska bred publik. Även om jag är nischad så skrattar 20-åringarna lika mycket som de som är 80. Men jag gör det jag tycker är kul och sen får jag se om det kommer några som vill titta.

I helgen dyker Claes Malmberg upp i två tv-shower. Han sjunger i Rampfeber på Tv4 och står åtalad för högförräderi i Högsta domstolen på SVT. I Högsta domstolen på lördag sjunger han den gamla progg- och punkklassikern Staten och kapitalet med Ebba Gold från Falun. Detta utöver andra inhopp i paneler och komediserier.

- De som inte gillar mig kommer att få problem framöver, men tablåläggningen kan ju inte jag styra över, säger han.

Han har hunnit med att spela allt från musikal till Molière på teaterscenen och i sommar spelar han för första gången buskis i en ny version av Söderkåkar i Falkenberg

- Det mesta jag gör ses av en rätt så liten publik. Jag hoppas att jag har en större bredd än vad som syns i tv. Jag är nyfiken och vill prova nya saker. Oftast är det andra som ser mina möjligheter.

- Hade jag bara gjort stå-upp föreställningar hade jag inte orkat. Jag hade helt enkelt inte varit bra om jag gått på rutin.

CARL-MAGNUS FAGERHOLM

Mer läsning

Annons