Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Norsk poprockpunk på Arenan

Annons

På tisdag spelar norska Cyanide på Arenan i Falun. Det blir deras andra besök, eftersom de var här i mars. I hemstaden Alta, beläget i norra Norge, är de populära men de är fortfarande okända för resten av världen.

-Vi ska bli berömda till slut. Skulle tro att det blir nästa vecka, eller kanske nästa år. Det kan ju ta tid, säger trummisen Elin och gitarristen Ida i kör.

Det är via en telefonlinje tidningen pratar med de två Cyanide-medlemmarna. Då de pratar i mun på varandra är det oftast svårt att urskilja vem som säger vad.

-Cyanide har funnits i ungefär två och ett halvt år, vi bildades väl 2003 eller 2004 någon gång.

Ida och Elin beskriver Cyanides musik som "ganska melodiös poprockpunk" och den största influensen är Fagerstas The Hives. Ida nämner också Foo Fighters och Britney Spears som inspirationskällor. I juli ska de spela på Midnattsrocken i Lakselv med bland andra landsmännen i Turbonegro. Dödspunkarna från Oslo verkar dock inte falla Ida och Elin i smaken.

-Nej, men Hanna gillar dem.

Cyanide består av tre tjejer. Är ni trötta på att hela tiden kallas för "tjejband"?

-Nej, vi är ju ett tjejband så det går bra. Normen är ju på något sätt ett band med killar, så vi accepterar att bli kallade för tjejband. Något The Donnas är vi i alla fall inte.

Norskorna ska inte bara framträda i Falun, de ska också spela in sitt debutalbum här.

-Ja, det blir vår första skiva. Vi har varit med på en samlings-cd förut med grupper från Alta. Det är tolv låtar som ska spelas in, det ska bli jättespännande.

Förra spelningen i Falun i samband med Gränsfesten, ett samarbete mellan Alta och Falun, gav mersmak.

-Det var en bra publik och vi hoppas att det blir lika kul på tisdag, säger de.

En som också ser fram emot spelningen är Per Staffas på Arenan.

-Ja, det ska bli kul. De var väldigt uppskattade när de spelade här under Gränsfesten. De ska ju spela in en skiva i Falun med Robban Ekholm, så vi passade på att boka en spelning i samband med skivinspelningen, säger Per.

JONAS WETTMARK

Mer läsning

Annons