Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Nisserska teatern blir humoristisk

/
  • Isak Jansson och Thomas Eriksson från Enviken är aktuelal med en humorföreställning på Nisserska teatern i Falun på lördag.

Annons

I dagarna är han dubbelt aktuell, Envikssonen Isak Jansson. På lördag är det dags för ännu en skrattfest på Nisserska teatern i Falun när han tillsammans med parhästen Thomas Eriksson håller i månadens teaterkafé och om ett par veckor vässar han de poetiska formuleringarna. Då är det dags för SM i Poetry Slam och Isak ställer upp i två klasser.

- Jag kommer att vara med i lagtävlingen och i improviserad poesi, säger Isak som förra året vann lag-SM tillsammans med Gävlelaget och kom på en samlad sjätte plats i Poetry Slam-SM.

Isak Jansson och Thomas Eriksson har tidigare synts med sina humorföreställningar på Nisserska teatern i Falun. Då har Isak skrivit. Lördagens föreställning går under namnet "Det ultimata svaret på frågan om meningen med livet samt hur du lättast tar bort vinfläcken från det vita sofföverkastet..." och har arbetats fram av de två tillsammans. Bland annat bjuder de på delar av Isaks Poetry Slam-nummer och uttdrag ur en enmansföreställning som Thomas just nu skriver på. I övrigt är formerna betydligt vagare den här gången än vad de brukar vara.

- Vår styrka är att vi är bra på att improvisera på ett lättsamt och roligt sätt. Tidigare har vi haft en färdigskriven föreställning. Nu har vi några färdiga sketcher men det finns det ingen tydlig form eller direkt röd tråd, varken vi eller publiken vet riktigt var det landar. Det är det som är utmaningen.

Ackompanjerar föreställningen gör jazzmusikern Per Jakobsson med band. Dessutom är Elin Millén ett nytillskott scenen.

Mer läsning

Annons