Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Nisserska stöttas av Dalateatern

Annons

Teaterpedagogen Jeanette Roos Sjöberg är utlånad från Dalateatern. Det är hon som utifrån en film där ensemblen tittade på en människa som upplevde ett livsavgörande ögonblick när han tog ställning för sina adoptivbarn, tillsammans med amatörskådespelarna improviserade fram pjäsen.

- Vi vill visa glimmande ögonblick - tillfällen när människor blir sådana de är ämnade att vara. Vi frågade oss hur sådana ögonblick skulle kunna se ut här och nu i Dalarna.

Idéerna flödade, och utifrån fyra bandade improvisationer skrev Roos Sjöberg ned pjäsens grundhistorier. Dessa berättas parallellt med varandra och står fritt. Assefa anser att Nisserska teatern är en av de amatörteaterföreningar som bidrar till att hålla uppe intresset för teater över huvudtaget. Hon skulle gärna se fler samarbeten med andra föreningar i länet.

Dalateatern bidrar med personella resurser och med råd. Det gäller teknik, regi, organisation, marknadsföring, ljus, kostym, produktion.

- Vi träffade till exempel Dalateaterns skådespelare och frågade dem hur de jobbar när de lär in nya roller, berättar Roos Sjöberg.

"Liv - och ibland glimmar det till..." har premiär om fyra veckor. JENS RUNNBERG

Mer läsning

Annons