Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Nina räddar Cardigans

Annons

Ett riktigt

må bra-gig

musik | rock

Diamond Dogs

Ludvikafesten

publik: alldeles för få

fredag den 27/6

Av alla rockklichéer som uppfunnits av Rolling Stones så kommer i stort sett alla till användning under Diamond Dogs spelning på Ludvikafesten. Basisten Stefan Björk ser ut som en sliten Ronnie Wood och gitarristen Stevie Klasson rör sig på exakt samma sätt som Keefan.

Och musiken känns som om den är hämtad från samma inspelningssession som Let it Bleed eller inte minst The Faces. Hellacoptersmedlemmen Bobba Lee Fett fanns inte på plats, men det svängde så det räckte i alla fall. Smäktande ballader varvades med Neil Young-besläktad country, även om tyngden låg på gungande boogie. Kärleken till rocken lyser i ögonen på Diamond Dogs.

Ett värmande, röjigt, feel-good-gig i sommarnatten.

musik | pop

Cardigans

Roskildefestivalen

Arena, lördag 01.00

Cardigans senaste album suger som en rotfyllning utan bedövning.

Det är i och för sig lätt att förstå varför ett band kännner behov av förnyelse. Men det är synd och skam att förändringen leder bandet vilse.

Synd och skam att Cardigans går från glimrande popsnickeri till blåtrist landsvägscountry där gruppen gör sitt bästa för att osynliggöra sin personlighet.

Nina Persson är det bästa med Cardigans spelning. Sångerskan har utvecklats något alldeles enormt som live-frontare de senaste åren.

Första extranumret For What It's Worth står stilla och stampar i festivalgräset och Cardigans spelning på Roskilde stannar vid godkänt.

Med viss tvekan godkänt. Och mest för att Nina Persson är en så avspänd och kylig scenpersonlighet.

GÖRAN PETTERSSON

Mer läsning

Annons