Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

New York kapitulerar för Mando Diao

/
  • Hyllas av USA-press. New York Times hade i veckan ett stor artikel där tidningens recensent hyllade Borlängebandet Mando Diao som i måndags spelade på Bowery Ballroom i New York.

Annons

Det var i måndags kväll som Mando Diao spelade på Bowery Ballroom i New York. Man var då huvudnumret i en treeggad konsert tillsammans med amerikanska The Films och brittiska Pop Levi. Alla tre banden med sina musikaliska rötter i 60-talets psykedeliska popvåg.

Mando Diao äntrade scenen sista av grupperna vilket New York Times recensent ansåg var en tuff utmaning efter de andra bandens helgjutna framträdanden strax innan.

Men de respektlösa Borlängegrabbarna i Mando Diao körde över både publik och recensent. Rakt av och utan pardon.

"Mando Diao är sprudlar av överflöd samtidigt som de är hantverksmässigt noggranna och trollar fram träffsäkra popmelodier ur deras framrusande låtar", skriver Jon Pareles i New York Times den 16 maj.

Pareles fortsätter med att hylla bandets förmåga att behärska soundet från 60-talets amerikanska garagerock, och hävdar dessutom att Mando Diao till och med klarar det bättre än amerikanska band.

"Olikt andra retro-band låter Mando Diao varken slarviga eller bortkomna. Gruppens musik är en rejäl dos energi blandat med lika delar gammaldags pop vilket gör att gruppen tar lyssnaren med storm", avslutar Pareles.

Gruppen har varit på Turné i USA sedan den 26 april och spelat över hela kontinenten. Turnén avslutas den 25 maj med ett TV-framträdande hos Conan O´Brien.

Tidningen försökte under torsdagen nå medlemmarna i Mando Diao. Dock utan framgång.

Mando Diao är ju en av attraktionerna vid årets Peace- & Lovefestival så den musikintresserade Borlängepubliken har onekligen något att se fram emot.

Mer läsning

Annons