Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Nervarvad Petter med elakt bett

Annons

Petters senaste platta "Petter" sålde guld innan CD-brännarna hunnit gå varma. Men än så länge är siffrorna betydligt lägre än för de två tidigare albumen.

- Det är ett helt annat klimat på marknaden nu, säger Petter, som tagit sig tid mellan två repeti-tionspass.

- Alla säljer mindre men jag är nöjd med resultatet. Framför allt känns skivan bra och det är det enda viktiga. Jag skiter i alla förväntningar.

Under de stressiga turnéperioderna försöker Petter vila för att inte bränna ut sig. Han har blivit bättre på att varva ned med åldern. Men när det är dags att gå ut på scenen är känslan densamma som alltid.

- Det är grymt att stå där, det kan vara öken att åka runt i landet, men när man har publiken framför sig känns det jävligt bra.

Det märks framför scenen också, Petter har fått lovord för sina framträdanden, för att han ger allt och satsar på showen.

Den här gången blir det alltså tillsammans med dansgruppen Bounce.

- Det är en annorlunda grej. Man måste hela tiden hålla reda på var man är och hur man rör sig. Det blir lite striktare form. Det är kul att se hur de bygger upp moves till mina låtar och ibland prickar de verkligen rätt, säger Petter.

Han ser inget problem i att två artistgrupper är på scenen samtidigt och konkurrerar om uppmärksamheten. Snarare bildar de en enhet som framhäver varandra.

Under året har en "bitterhets-diskussion" förts på nöjessidorna i de större tidningarna. Den handlar om hur Petter på senaste albumet hackar på andra artister i hip hop-Sverige och recenserande journalister. Om varför en hyllad artist försöker slå ur underläge och om han drabbats om paranoia.

Att föra debatten på tal betyder att Petter blir på dåligt humör.

- Allt det där är bara skitsnack. De har inte lyssnat på mina texter utan bara läst andra storstadsjournalisters inlägg. Visst, jag bearbetar mina problem i texterna, men det här har blivit så uppförstorat att det bara liknar avundsjuka.

- Tvärtom är jag nöjd nu. Jag tycker skivan är bra och allt flyter på.

Det verkar vara en harmonisk, men något lättretad Petter som kliver ut på Rättviksscenen i morgon. Mindre påverkad av yttre press och förväntningar, äldre och lugnare, säger han själv. Men fortfarande ifrågasättande - på ett sätt som en rappare med yrkesstolthet faktiskt måste vara.

JOSEFIN OLEVIK

Mer läsning

Annons