Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Nattsvart naken ångest

Annons

Där tvivlet gror är en gripande och tragiskt berättelse där en familjs liv skakas om rejält när sonen i familjen anklagas för att ligga bakom en ung flickas försvinnande. Tvivlet börjar gro hos fadern och när det väl infinner sig, finns ingen återvändo. Kan det vara möjligt att hans blyga och lite introverta tonårsson är skyldig till ett fruktansvärt brott?

Familjen Moore är en liten trygg familj på tre; Eric är egenföretagaren, Meredith är högskolelärare och tillsammans har de tonårspojken Keith. Från familjefadern Erics perspektiv skildras familjen före och efter anklagelsen. Sakta, sakta fräter tvivlet sönder den till synes stabila familjen och röjer sprickorna under grunden. Eric finner sig brottas med händelser från både sin barndom och nuet. Tvivlet väcker mörka misstankar till liv och manar fram obetänksamma anklagelser som får oanade och oåterkalleliga följder.

I periferin finns den försvunna unga flickans, Amy Giordano, nedbrutna föräldrar - där pappans påtagliga desperation och förbittring av att inte veta vad som hänt hans lilla dotter ger berättelsen en upprörande tydlighet som gör att romanen blir hiskeligt hjärtkärande och sätter sig som en klump i bröstet.

Där tvivlet gror är ett drama som berör. Det är som när man gråter våldsamt och kroppen är i kramp och allt är svart och hopplöst. Helt plötsligt är du inte ensam utan någon slår armarna runt dig och säger att allt ordnar sig. Ett ögonblick senare hickar och skrattar du och det känns lugnt och skönt, för att en stund senare återigen befinna dig i nattsvart naken ångest.

JENNY ANDERSSON

Fakta: Litteratur Deckare

  • DÄR TVIVLET GROR
  • Thomas H. Cook
  • Översättning: P-O Nilsson
  • Wahlström & Widstrand

Mer läsning

Annons