Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

När förfallet blir skönt

Annons

Eva Tov var själv på plats vid vernissagen på Kulturhuset på lördagen och hon berättade bland annat att de som fängslade henne i de här speciella miljöerna i Jerusalem var färgerna och ljuset. Hon har fångat miljöer som ger en känsla av lugn och rofullhet, samtidigt som fotokonstnären själv berättade att det var ganska ruggiga miljöer att besöka och arbeta i. Därför hade hon oftast sällskap med sig vid fotoexkursionerna.

- Jag har enbart fotograferat i dagsljus och med långa exponeringstider. Det fanns alltid någon glugg eller spricka där dagsljuset, som här nere är mycket intensivt, sipprade igenom, berättade Eva Tov som tillade att rum blivit något av hennes nisch i motivjakten. Hon menar att ett rum erbjuder fysiska gränser för det hon betraktar.

Eva Tov kommer från Sveg och bor och arbetar i Stockholm.

Hon har studerat på Nordens Fotoskola och därefter Konstfack. Har även utbildning i skulptur, som hon tycker är närbesläktad med fotokonsten, men under senare tid har fotograferandet tagit det mesta av hennes tid.

- Det projekt jag för närvarande gått in i är att jobba med järnbruk, att tränga in i gamla bruksmiljöer. Men det är ingen historieforskning jag ägnar mig åt, utan det är miljöerna och känslan som fascinerar.

Utställningen med Tovs bilder kan betraktas i Kulturhuset i Mora till den 16 februari.

STEN WIDELL

Mer läsning

Annons