Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Namo spelar på flera strängar

/
  • Borlängeaktuella. Gruppen Namo kommer på torsdag till Borlänge och Wasabryggeriet för en spelning.

Annons

Namnet Namo betyder bra på mandinka och var ungefär det enda bandmedlemmarna kunde säga till varandra när de först började spela ihop för fyra år sedan.

Gruppen består av tre medlemmar. Det är Ian Carr, gitarrist, ursprungligen från England. Han är mest känd i Sverige från folkmusikgruppen Swåp.

Lamine Cissokho är född i en familj med jalis. Det är berättande musikanter som för sitt folks historia vidare till nästa generation genom musiken. Hon står för sången och spelar även kora (arfrikansk harpa). Lamine turnerar annars mycket i Europa tillsammans med andra europeiska och afrikanska musiker.

Maria Jonsson spelar fiol och har sin musikaliska hemvist i Västerbotten. Hon arbetar även som frilandsmusiker och fiolpedagog. Hennes senaste projekt är cd:n Efter Stina, där sju kvinnliga musikanter spelar musik efter den legendariska spelmannen Spelstina.

Gruppens musik beskrivs som traditionell men ändå nyskriven. Reportoaren är melodiös, infallsrik och spelad på tre olika stränginstument. Dessutom ska Lamine Cissokho ha en mycket speciell röst.

Namo kommer under sin turné även att spela på Folkmusikens hus i Rättvik på fredag och senare i Bollnäs och Gävle.

Mer läsning

Annons