Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Myspace gav festivalgig

/
  • Englandsaktuella. Public Service består av Linus Grane på orgel, Anders Hanses på sång och gitarr, ”Puffen” Masgård på trummor och Ulf Pellgård på bas. .

Annons

Grabbarna i bandet anser inte själva att de lagt ner så mycket jobb på att marknadsföra sig på internet och var minst sagt förvånade när David Bash, IPO:s huvudansvarige hade nosat upp dem på Myspace och kontaktade dem.

- Nej, det är ingenting som vi lagt någon vidare vikt vid fram tills nu, säger Anders. Det finns många andra band som lägger ner betydligt mycket mer jobb just på sin Myspacesida. Jag har ingen aning om hur han fick tag på oss, men jag är inte desto mindre glad för den saken.

Men bara för att det är första gången som Public Service nu åker utomlands så är de inte några rookies, även om det bara är Anders och Ulf som består av det ursprungliga Public Service som bildades redan på slutet av nittiotalet.

- Uffe och jag har spelat ihop så länge jag kan minnas, funderar Anders, men det är ändå först nu på senare år och med de här killarna som vi har hittat ett ljud som vi är bekväma i och som känns rätt.

Det är även nu under senaste året som det har börjat hända saker också, även om det kanske inte har märkts så mycket i Borlänge.

- Nej, vi har nästan spelat mer i Stockholm och lite andra ställen runt om i Sverige än vad vi gjort här hemma.

Men att det skulle vara någon sorts framgångskarusell de är på vill de absolut tona ner.

- Absolut inte, säger de i munnen på varandra.

- Vi ser den här ligga avstickaren till Liverpool mest som en grymt kul grej, sen att det är en massa skivbolagsscouter och sånt där är väl mest bara en bonus, säger Puffen och flinar.

Linus förklarar att de inte ser ett skivkontrakt som så mycket att hurra över, de tar hellre ett bra bokningsbolag i sådana fall.

- Vi vill inte alls bli kommersiella, och skivor tjänar man ändå inget på, får man bra spelningar däremot så kan man leva som musiker och det kommer vi att göra i vilket fall som helst, förklarar de.

Fakta: International Pop Overthrow

International Pop Overthrow, eller IPO, är en flerdagarsfestival för mindre och osignade pop och rockband som arrangeras på flera ställen i USA och England.

I år så är stoppen bland annat Los Angeles, New York, Chicago och Liverpool.

Festivalens mål är att ge popband möjligheten spela på en stor internationell scen och ge dem möjligheter att knyta kontakter med industrin och varandra.

Varje år spelar mellan 100 och 180 band på de olika festivalerna.

Läs mer på www.internationalpopoverthrow.com eller på www.myspace.com/internationalpopoverthrow

Fakta: Public Service

Medlemmar: Anders Hanses, Sång/gitarr, Ulf Pellgård, Bas, Linus Grane, Orgel, Puffen Masgård, Trummor

Demos: Odöpt (2006), Lovesmoke (2007)

Aktuella: Med två spelningar på International Pop Overthrow festivalen i Liverpool, England, 28-29 maj.

Gustav Johansson

Mer läsning

Annons