Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Mysigt om Grönland på Grönland

Annons

I målningar, litografier och textiltryck skildrar hon sina upplevelser av Grönland på ett personligt sätt. Lekfullt, med en speciell känsla för detaljer, förmedlar hon sina intryck. Tilltalande, utan att för den skull vara insmickrande eller fjäskande. De små detaljerna ger bilderna ett särskilt liv, men det är helheten som ger karaktär och en behaglig lustkänsla.

Den lättsamma stilen, ibland med dragning till det naiva, ger en känsla av mys och trivsel. Utställningen ger positiva upplevelser. En vandring bland bilderna ger ett värdefullt avbrott mot den tunga känsla som totalvintern greppar om.

Ina visar även ett par bilder från uppväxtorten Svartnäs och en mycket speciell och sammansatt bild hon kallar Hela havet bit för bit.

Bland Grönlandsbilderna tillhör litografin Paradisets dal samt målningarna Farväl Kap Farväl och May Day de starkaste. De två målningarna med titeln Utsikt från mitt fönster har också sin speciella karaktär.

Det speciella sättet att gestalta berg har sin tjusning. Vandringen mellan Grönland, Svartnäs och svenska farvatten ger en känsla av ständiga möjligheter. Det finns alltid hopp och ett spelrum för lust.

STAFFAN HELJE

Mer läsning

Annons