Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Musikshow med tresmak på Dössberget

/

Annons

Artister: The Refreshments, Nanne Grönvall och Pistvakt.

Plats: Dössberget, Bjursås

Publik: ca 1200

Genre: Pop/rock

Ge tre gubbar från Svartlien varsin dunk hembränt, koordinationsförmåga och koreografi- och vips blir det en rolig show med smak av Norrland. Trots halvtaskigt ljud och ljus lyckades Pistvakt med sitt duktiga kompband sparka igång kvällen riktigt ordentligt med covers på låtar av Tom Jones, Creedence och Dolly Parton. Mellan låtarna haglade skämt om bävrar, skotrar och brudar- som trots sitt innehåll inte blev taffliga. I alla fall smålog jag hela tiden- och publiken runtomkring mig tjöt av skratt och applåderade.

Betydligt bättre riggad var Nanne Grönvalls show, med både rökmaskin och levande ljus på scen. Den lilla teaterapan med de stora gesterna gjorde sitt bästa för att dra igång en stelfrusen publik, som verkade behöva en energikick efter en timmes väntan. Nannes stil liknar en smurf på en koffeintrip och det blev lite väl studsigt efter några låtar. Hennes affirmations- och rebelltexter i låtar som Pissenisse (skit i vad jag gör) och Livet det ska levas live går inte riktigt hem på en scen som denna. Kvinna-i-en-mans-värld-grejen gör sig nog bättre någon annanstans. Publiken vaknade först när hon drog fram en elgitarr och rev av några ackord i buggtakt. Visslingarna började ljuda ordentligt i slutet av hennes framträdande när det var dags för rivigare hitar där bakgrundsdansarna gjorde skäl för lönen. För trots allt är Nanne en säker och väletablerad artist vid det här laget med både musik och röst som håller än.

Öl- och mattältet var smockfullt i pauserna, och för de som inte ville svepa öl blev säkert väntan mellan showerna ganska lång och kall. Tre shower i en gjorde att kväll till slut blev till natt. Tyvärr var tidningen tvungen att gå och lägga sig betydligt tidigare än publiken på Dössberget, vilket gjorde att The Refreshments inte kom med i denna recension. Men med tanke på publikens smak för rock ´n roll och behovet av dansa av sig huttret, blev det säkert åka av.

PERNILLA OHLIN

Mer läsning

Annons