Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Musikresan slutar i nöjesmetropolen

Annons

Musiklivet i Sälen

Hibbe har arbetat med underhållning i Sälenfjällen under 20 år och driver nu tillsammans med en kompanjon nattklubben på HC.

Hit kommer flera av Sveriges hetaste artister. Även om coverband som Pumpbolaget, Rydell & Qvick, De Sotos och Duo alltid går hem hos en partyglad afterski-publik så anser Hibbe att det är viktigt att få hit de stora artisterna.

Varför tar ni hit så stora band när det skulle räcka med coverband?

- Turisterna ska veta att om de går hit så får de det bästa. Det är ju tråkigt om vi skulle sänka nivån. Vi har ju haft band som Hellacopters och Backyard Babies och så Petter och Teddybears nu i år. Det är bra för stället.

Hur väljer ni ut banden?

- Det är klart att vi måste tänka på vad som går hem hos publiken. Ibland är det svårt att hitta de kommersiellt gångbara banden. Men vi vill ge publiken bra musik helt enkelt. Det finns många fler band i dag än vad det gjorde för tio år sedan och man lär sig att tycka om fler stilar. För några år sedan var inte jag något hiphopfan, till exempel, men nu gillar jag det.

Vad tycker du om Dalarnas musikliv?

- Dalarna har rätt många bra band och några av dem lyckas nå långt. Sky High till exempel, de var ju stora för inte så länge sedan.

Fotnot. Se videointervju med Hibbe på vår hemsida.

ÅSA JOHANSSON

Mer läsning

Annons