Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Musikmarathon mot klimathot

/

Annons

Imorgon går den omtalade musikgalan Live earth av stapeln. Över hela världen. Madonna, Beastie boys och Red hot chili peppers är några av de över 100 artister och band som medverkar, med syfte att uppmärksamma det globala klimathotet.

Initiativet till Live earth togs av Kevin Wall, som 2005 producerade det liknande arrangemanget Live 8, och den före detta amerikanske vicepresidenten Al Gore. Det enorma konceptet är en serie spelningar i åtta städer, minst en i varje världsdel. Totalt ska galan pågå utan avbrott i 24 timmar.

Borlänges Mando diao står, tillsammans med halvsvenska Razorlight, för galans enda svenska inslag. De kommer att spela på europakonserten i Hamburg tillsammans med bland andra Snoop Dogg och M.I.A.

- Klimatförändringarna är den viktigaste frågan som mänskligheten har att fokusera på just nu. Så när vi fick en förfrågan om att spela på Live earth var det självklart att vi skulle tacka ja, sade Mando diaos Gustaf Norén under bandets presskonferens på Peace & love förra veckan.

Övriga Live earth-konserter arrangeras i Johannesburg, Rio de Janeiro, Shanghai, Tokyo, Sydney, London och New york.

Via direktsänd tv kommer galan att nå ut till omkring två miljarder människor världen över. I Sverige sänder SVT 22 timmar non stop från Live earth under morgondagen, med start klockan 10.00 i SVT2.

Mer läsning

Annons