Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Musikglädje i varje vrå

Annons

Det som för fem år sedan började som en slags firmafest för folkmusiker från Falun, fortsätter att växa och utvecklas.

Lördagens Folkmusiknatta i Folkets hus lockade runt 700 personer som spelade, dansade och sjöng. I början av kvällen var det ungt folk som dominerade. Och i takt med att klockan tickade mot söndag poppade det upp allt fler buskspelare i husets utrymmen.

Lägg till detta workshops i hur man dansar polska, sjunger visor, och ständigt nya spelmän på de olika scenerna, så förstår ni att Folkmusiknatta bjöd på en bredd för både gammal och ung.

- Alla ställer upp och spelar helt gratis, eftersom vi ser det som en fest för oss själva, säger Nana Heinberg, danslärare vid Dans- och musikskolan.

För förutom runt 200 Falumusiker på scenen, kom det ungdomar från hela länet och folkmusikintresserade även från orter utanför länets gränser.

- Det är framför allt kul att vi kan fånga upp så många unga spelmän. Vi känner att vi kan växa, men det gäller att göra det utan att få växtvärk. Det viktigaste är att behålla vår form: ideellt med bra kvalitet och kvantitet, säger Per-Erik Rapp från Dans- och musikskolan.

JAN SVENSSON

Mer läsning

Annons