Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Vad är det som är så bra med Queen?

/

Annons

- Vad är det inte som är speciellt med Oueen? frågar jag då. Jag älskar Queen och tycker personligen att de är fantastiska musiker. Jag vet inte hur många som kommer på söndag från bandet men jag vet att Brian May sitter i publiken och det kan ju göra en lite smånervös. Jag har lyssnat en hel del på Queen. Musiken har funnits i min familj i hela mitt liv och jag fastnade för den under tonåren.

Berätta vad du gör i We will rock you?

- Jag är med i ensemblen. Jag sjunger och dansar. Jag är understudy, eller ersättare, för en av huvudrollerna Scaramouche och en mindre talroll. Jag har varit tvungen att lära in och ha fokus på flera håll men det är bara väldigt kul. Det här är en av min drömroller och drömmusikaler överhuvudtaget så jag är glad att få vara med.

Vad är svårast med att sjunga Queen?

- Till den här musikalen sökte de folk med starka rockröster. Det är inte en klassisk musikal. Den kräver mycket av ensemblen. Det är stora pendlingar i röstläge och det är ofta så att vi kör i originaltonage och då blir det väldiga svängningar och utmaningar för både killar och tjejer.

Du har tidigare arbetat som showartist på charterorter, har det varit en bra skola?

- Det har varit en fantastisk skola. Man får en väldig scenerfarenhet. Överhuvudtaget får man erfarenhet att ta människor i publiken.

Varför ska man gå och se We will rock you?

- För att det är fantastisk musik och fantastiska artister. Det är en väldigt bra ensemble. Vill man bli underhållen på ett speciellt sätt och speciellt om man är Queenfan, då ska man definitvt komma och kolla.

Fakta: Anna Hansson

Ålder: 27 år

Bor: Stockholm men är född och uppvuxen i Falun.

Familj: Mamma, pappa, syster.

Aktuell: i muskalen We will rock you som har premiär på Cirkus i morgon.

Mer läsning

Annons