Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Udda konstellationer när "Stjärnklart" kommer till Leksand

"Stjärnklart" fortsätter att locka tunga namn. I vinter åker bland andra Molly Sandén, Martin Stenmarck och Henrik Schyffert med på turnén.
– Det är häftigt att man kan fläska på, säger Martin Stenmarck.

Annons

Molly Sandén, Martin Stenmarck, Henrik Schyffert och Anders Berglund medverkar alla i

"Stjärnklart"-konceptet är inne på sitt 30:e år. De första 29 åren var showerna bara öppna för företag men nu har man beslutat sig för att också öppna föreställningarna för alla.

– Det är väl 30-årspresenten. Det känns som en naturlig utveckling, att vi öppnar för allmänheten så att de får chansen att se de här fantastiska artisterna, säger kapellmästaren Anders Berglund, som varit med och producerat "Stjärnklart" sedan starten.

Att få till rätt artistkonstellation är en viktig del i arbetet med showen.

– Nästan alla stora svenska artister har ju varit med någon gång. Första året var det Björn Skifs, Lill-Babs och Magnus och Brasse, säger Anders Berglund.

– En stabil start, fyller komikern Henrik Schyffert i.

Läs också: Ola Salo och Jill Johnson tar showen "Stjärnklart" till Leksand

Anders Berglund, Henrik Schyffert, Molly Sandén och Martin Stenmarck ska ut på

Han är en av årets medverkande och en av många som har valt återkomma till "Stjärnklart". Häromåret sjöng han till exempel duett med en annan av årets artister – Jill Johnson.

– Ja, Gud ja. Det var härligt för mig. Jag gjorde också en väldigt rolig sketch med Eva Dahlgren, hon var en extremt bra sketchskådis, berättar Henrik Schyffert.

Förutom Jill Johnson och Henrik Schyffert gör också Martin Stenmarck comeback i "Stjärnklart" i vinter. Dessutom debuterar Molly Sandén och Ola Salo i sammanhanget.

– Jag har hört jättemycket gott från vänner och kollegor som har varit med, så det var en självklarhet. Jag tycker om att få göra saker som ligger utanför det man vanligtvis gör och i det här forumet är det perfekt. Det känns tryggt, säger Molly Sandén.

Martin Stenmarck berättar i sin tur att han väljer att återvända för att det är en genomtänkt show som "det ligger lite krut bakom".

– Det är inte bara att man går upp och kör sina hits och sedan ett julmedley. Här bjuder man på lite grejer som man kanske inte har bjudit på förut och man gör det i konstellationer man inte har varit i tidigare, säger han.

Den som har det tuffaste jobbet inför premiären i Stockholm den 24 november är Henrik Schyffert. Han kan inte förlita sig på hits över huvud taget.

– Det är problemet med skämt, de är ju bara roliga en gång. Det var därför tv-programmet hette "Har du hört den förut", hade man gjort det så bytte man till Sportextra. Man måste skriva nytt, så planen är att jag ska göra det, säger han.

Linus Brännström/TT

Fakta: "Stjärnklart"

Arrangeras för 30:e året i rad. Anders Berglund är kapellmästare och Roine Söderlundh står för koreografi och regi.

I år medverkar Jill Johnson, Molly Sandén, Martin Stenmarck, Henrik Schyffert och Ola Salo i showen.

Turnédatum: 24–26/11 Stockholm, 30/11 Uppsala, 1/12 Linköping, 2/12 Västerås, 3/12 Leksand, 6/12 Norrköping, 7/12 Stockholm, 8–10/12 Malmö, 14–16/12 Göteborg, 17/12 Lidköping.

Mer läsning

Annons