Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

The Sigourney Weavers släpper ny skiva och ger sig ut på Europaturné

Efter turnéer som förband till Millencolin och Reel Big Fish är nu Ludvikabandet The Sigourney Weavers redo att ge sig ut på Europaturné på egen hand. I bagaget kommer de att ha deras tredje album "Noir" som släpps på fredag.

Annons

Ludvikabandet The Sigourney Weavers

Som för så många andra unga rockband från Dalarna så finns speltillfällena inte främst här på hemmaplan. Det är nere på kontinenten som suget finns att höra livemusik på lokal. För Ludvikabandet The Sigourney Weavers betyder det att de i slutet av november ger sig av på en turné som angör Tyskland, Belgien, Österrike, Schweiz och Tjeckien.

– Det har blivit så att vi satsat mer på Europa, Sverige känns ganska dött för band på vår nivå. Man måste vara väldigt stor för att kunna turnera i Sverige. Livescenen lever mer i Europa än den gör i Sverige, folk är mer intresserade, säger bandets basist Johan Hjelm.

Vi är taggade att göra en egen turné istället för att vara förband.

Bandet har tidigare turnerat i Europa som förband åt amerikanska skapunkbandet Reel Big Fish och svenska skatepunklegendarerna Millencolin. Men i höst åker man alltså iväg på egen hand.

– Det här blir en egen turné där andra är förband till oss vilket gör att det blir mer ansvar. Det blir lite mindre spelställen och mindre resurser men vi är taggade att göra en egen turné istället för att vara förband, säger Johan.

Läs mer: Tysklandsturné med Millencolin väntar för The Sigourney Weavers

Inför Europaturnén släpper bandet sitt tredje album "Noir" som finns tillgänglig från och med den 28 oktober. Johan säger att bandets sound är intakt men att man fått till en bättre bandkänsla denna gång.

– Det känns som att alla i bandet är lika delaktiga på den här skivan, alla är mer eller mindre medkompositör på varenda låt. Och hela skivan är inspelad live i studion. Det känns som att alla är nöjda med slutproduktionen, säger Johan.

Den 5 november finns chansen att se The Sigourney Weavers live på hemmaplan då det arrangeras en releasefest för "Noir" på Piren i Ludvika. Förutom att bandet uppträder så kommer medlemmarna spela skivor och deras album samt merchandise kommer att finnas till försäljning.

Fakta: The Sigourney Weavers

Bildades: 2008 i Ludvika.

Medlemmar: Erik Arnberg (keyboard), Robert Jansson (sång, gitarr), Peter Larsson (trummor), Johan Hjelm (bas) & Thomas Liljekvist (gitarr).

Album: "Send in the clowns" (2010), "Blockbuster" (2014), "Burning Eye (EP, 2015).

Aktuella: Släpper sitt tredje album, "Noir", den 28 oktober och har releasefest på Piren i Ludvika den 5 november.

Mer läsning

Annons