Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Startordningen för Melodifestivalen klar

/

Startordningen i Melodifestivalen är klar.
Det blir Boris René som öppnar schlagerfesten i den första deltävlingen, och tidigare vinnaren Loreen får äran att avsluta.

Annons

När tittarna slår på tv:n klockan 20 den 4 februari är Boris René den första artisten att uppträda. Det meddelade Melodifestivalens programledare Clara Henry och tävlingsproducenten Christer Björkman i en webbsändning på måndagen.

René följs av Mariette, Robin Bengtsson och Jon Henrik Fjällgren, som alla öppnar sina respektive deltävlingar.

"Det är viktigt att öppna med en positiv och härlig energi så att man får i gång festen. Årets fyra startbidrag är högenergiska låtar och tv-mässiga nummer med show, som är spektakulära på olika sätt", säger Christer Björkman, enligt ett pressmeddelande.

Allra sist ut är Loreen och hennes bidrag "Statements", som stänger den sista deltävlingen i Skellefteå. Historiskt sett har en rad starka bidrag som gått långt i tävlingen varit sist ut, och i år stängs de övriga deltävlingarna av Nano, Benjamin Ingrosso och The Fooo Conspiracy.

"Med tanke på Loreens seger 2012, finns en stor förväntan på vad hon kommer att göra. Därför har vi valt att ha den överraskningen kvar till slutet", säger Björkman.

Finalen äger rum på Friends Arena i Solna den 11 mars. (TT)

Mer läsning

Annons