Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Panelen gillade Borlängerookier

/

Annons

Tidigare i våras lade de ut sin musik på sighten Rookie.nu - ett samarbete mellan Lunarstorm och Rockparty. För en veckan sedan fick de klartecken för att komma ner till Hultsfred och igår spelade Borlängebandet What about a band? sin Atomic swing-doftande On your side inför Livepanelen vid festivalens Rookiescen.

– Det känns kul att så många kom hit för att lyssna, att vi fick spela inför en riktig publik, sade sångaren Marcus Wallner och syftade på de 100-talet personer som samlats nere vid Livepanelens tält vid tvåtiden i går eftermiddag.

Tillsammans med ytterligare ett tiotal hungriga, oupptäckta demoband mottog de tips och råd från panelen i vilken bland annat Docenternas starke man Joppe Pihlgren och Robert ”Strängen” Dahlqvist från Hellacopters ingick.

– Det här var bra, mycket energi och snyggt. Det är coolt att ni lirar pop fast ni är från Borlänge, konstaterade Joppe Pihlgren.

What about a band? fick en del uppmärksamhet när de lyckades med konststycket att bjuda på ett riktigt svängigt nummer trots att de valt att inte ta med sig någon trummis till Hultsfred.

– Vi har aldrig haft någon trummis med i bandet utan bara lånat in någon när vi spelar in. Meningen har väl varit att vi ska ha en men nu kanske vi gör en grej av att vi är utan, sade Johan

Nordin som spelar orgel och piano i What about a band? Konturerna runt What about a band? är överhuvudtaget en aning vaga. När de började spela visste de inte vad de skulle kalla sig och tog What about a band? som arbetsnamn. I höstas bestämde de sig för att utlysa en tävling på Myspace om vem som kunde komma på det bästa namnbandsförslaget.

– Men de flesta tyckte att vi skulle fortsätta kalla oss What about a band? så nu heter vi det,sade Johan Nordin.

Mer läsning

Annons