Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Nerv och närvaro med Hurula

Recension:
Hurula övertygade på Liljan, med nerv och närvaro. Det nya materialet kom till sin rätt på scenen.

Annons

Hurula

Liljan, Borlänge, 28/10

Publik: För liten

Betyg: 4

Kvällens DJ Pelle Andersson spelar Magnus Ekelund & Stålet och avslutar med Broder Daniels I’ll begone precis innan det är dags för Hurula med band att gå på scenen. Det känns som en avsiktlig övergång.

På Hurulas andra och alldeles nya skiva är just dessa två referenspunkter tydligare än någonsin. Den musikaliska gemenskapen sträcker sig långt överlandet och det är som om man har ignorerat Stockholm helt på vägen mellan Göteborg och Luleå.

Debuten lät som om den var sprungen ur en rasande desperation, men en stor del av de vassa kanterna var bortslipade på uppföljaren. Lyxigare produktion, men också mindre nerv.

Detta märks det tack och lov inget av på Liljan. Live sitter allt där det ska och Hurula förmedlar just den energi och närvaro som låtarna kan bära. Nya låtar som Ny drog, Ont som jag och Helvete här gifter sig fint med debutens Allt ska försvinna och andra. Gnissel, larm och harmonier i perfekt förening. Musiken får sköta publikkontakten, någon verbal kommunikation mellan låtarna är det inte tal om.

När Hurula med band kliver av scenen blir det inget mer. De kommer inte tillbaka till den förhållandevis lilla publiken, inte ens för att spela en endaste låt från hans tidigare band Masshysteri. Det känns lite snålt.

Mer läsning

Annons