Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Miss Li åker på miniturné och besöker Borlänge

I april ger sig den Borlängebördiga artisten Miss Li ut på en miniturné för att promota sitt kommande studioalbum och en av platserna hon besöker blir på hemmaplan.
– Det känns jättebra. Jag kände verkligen när vi pratade om att göra en kort turné att jag ville göra en spelning i Borlänge. Jag längtar jättemycket, säger Miss Li.

Annons

Miss Li under ett uppträdande på Peace & Love-festivalen 2014.

I somras gjorde Miss Li comeback med singeln ”Bonfire” efter en tids frånvaro från rampljuset och under hösten har hon synts ibland annat ”Skavlan” och TV4:s ”Nyhetsmorgon” framförandes sin nya singel. Den 24 mars är det tänkt att hennes åttonde studioalbum ska släppas och med det följer en liten turné som består av tre uppträdanden i Stockholm, Göteborg och Borlänge. Den 8 april står hon på Liljans scen i hemstaden.

Senast hon spelade i Borlänge var på Peace & Love-festivalen sommaren 2014.

– Ja, jag har egentligen inte spelat sen dess med mitt band så det blir väldigt speciellt att komma ut igen och spela. Peace & Love-spelningen var väldigt magisk för det var första året efter konkursen, så det var en liten och gemytlig festival med kanske 3 000 personer i publiken, lätt bästa spelningen den sommaren.

Hur skiljer det sig att spela hemma i Borlänge från andra ställen?

– Man blir ju aldrig profet i sin egen hemstad, så jag tar aldrig något förgivet. Jag bara hoppas att folk kommer och vill dela den här stunden med mig. Det blir kul att efter så många år komma tillbaka, det blir lite som en releasefest för mitt nya album. Det är också kul när man känner igen folk i publiken.

Läs mer: Miss Li tillbaka efter pausen: "Jag var helt slut"

Miss Li släpper sitt åttonde sutdioalbum i vår.

Trots att albumet inte släpps förrän i slutet av mars så är det så gott som klart. Men Miss Li säger själv att om det dyker upp nya låtar fram till releasedatumet som hon gillar så kommer hon att ta med dem på skivan.

– Jag försöker att inte lyssna sönder låtarna men i och med att vi jobbar med att färdigställa dem så blir det lätt så. Jag har aldrig varit klar med ett album så här långt innan, så hela processen har varit annorlunda den här gången. Men självklart kommer jag att väva in gamla låtar när jag spelar live för att få en bra dynamik.

Biljetterna till de tre konserterna i april släpps den 7 november.

Läs också: Linda "Miss Li" Carlsson om åren av tystnad

Mer läsning

Annons