Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Mainliners nystartar med skivsläpp

/
  • I en gemensam skrivelse till Migrationsdomstolen vädjar nu samtliga partiers ordföranden inom Vansbro kommun att Ayman Saleh och hans familj ska få stanna i landet av humanitära skäl.  Foto: Göran Danielson

Annons

Nya albumet är vitt, vitt, vitt och heter rätt och slätt Mainliners. Enkelt och nytt ska det vara när Ludvikabandet släpper sin andra platta. De som minns debutsläppet för två år sedan kommer säkert också ihåg uttalanden om ett nytt sound med färre tillbakablickar. Nu verkar det alltså vara dags att på allvar säga adjö till garagerocken och 60-talsspöket.

- Musiken på förra plattan var mer pubertal, mer lättsam. Jag tycker att den här skivan är höljd i ett slags mörker, men med en ljusglimt i horisonten. Den speglar var vi i bandet står någonstans i livet med uppbrutna förhållanden, barn och sådant. Det har hänt grejer, säger Robert Billing som skriver många av texterna.

- Det är fortfarande rock men lite lugnare och kanske lite mer pop. Förra skivan var hetsigare, säger Magnus Granström som spelar bas.

Mainliners släppte debutalbumet Bring On The Sweetlife på amerikanska Get Hip Recordings och gjorde en efterföljande USA- och Europa-turné. Då bestod bandet av fem personer men sedan dess har trummisen Erik Daghäll slutat.

När Mainliners nu läpper nytt så gör de det som sexmannaband och passar samtidigt på att välkomna nya medlemmarna Mats Larsson på trummor och Jens Ingolf på klaviatur.

- Båda spelar i Ludvikabandet Jimmy Lingon. När vår trummis slutade så stod vi utan och behövde plötsligt folk som hoppade in, så vi snodde över dem, säger Magnus Granström.

Nya albumet släpps på Crusher records i Göteborg. När det blev klart för en uppföljare i höstas blev det plötsligt bråttom. Skivbolaget ville från början släppa redan i januari och det var bara att se till att det fanns material så det räckte. Eftersom medlemmarna just nu är utspridda i Ludvika, Stockholm, Falun, Göteborg och Örebro så var själva inspelningsarbetet inte helt enkelt.

- Vi kunde inte samlas på ett ställe utan har varit tvungna att skicka låtar emellan oss och spela in olika delar på olika platser i Sverige. Men det gick till slut, säger Magnus Granström.

Mer läsning

Annons