Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Juvelen smälte Falupublikens hjärtan

/
 • Juvelen kan få den hårdaste betongkloss att smälta som en mjukglass, menar tidningens recensent. I onsdags var det hans kväll på Matianns i Falun.

Annons

  Ensam på scenen med sin Ipod och en elgitarr levererar Juvelen elektronisk soulfunk åt den hänförda publiken. Han inleder med hiten Hanna, en mjuk, dunkande pärla om hur svårt det är finna och behålla äkta kärlek, fortsätter med MySpace-singeln Watch your step, och kör den långsamma, melodiska Summer - Spring som enda extranummer. Det är en föredömligt kort konsert, men så är han också känd för att noga akta sig för att tråka ut sin publik. Inte heller det är någon risk i det här fallet.

  En sak som det nämligen inte går att bortse ifrån, är att Juvelen är en av ytterst få svenska artister som på scenen besitter äkta sex appeal. Trotsigt medveten om sin makt tar Juvelen långsamt av sig luvtröjan. Han flyter runt över scengolvet i moonwalk-liknande rörelser. Publiken jublar. "Av med t-shirten!" brölar tjejen intill mig. Någonstans är det just det här som definierar en artist med äkta soul för mig. Juvelen besitter den svåra förmågan att väcka påträngande känslor hos sina lyssnare med hjälp av sin musik. Det låter banalt men det är det inte. Hur mycket musikskval svävar inte obemärkt genom oss varje dag?

  Musik/ Soul

  • Juvelen
  • Klubb Phone Me, Marianns Saloon, Falun
  • 28/3
  • Publik: ca 250 personer

  ZELINA NYHLÉN

  Mer läsning

  Annons