Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Jazzmania i Malungs kyrka

/
  • Piano, Klarinett, trummor, trombon, trumpet, kontrabas och banjo spelades det när Gota river Jazzmen spelade så kallad klassisk New Orleans Jazz. Musik/Jazz Gota River Jazzmen Malungs Kyrka Den 8 augusti Publik: I det närmaste fullsatt  Foto: Kenny Ericsson Tällberg

Annons

Malung ligger ju ändå i hjärtat av den så kallade kulturella frysboxen, där man helst lyssnar på folkmusik eller dansband.

Jazzen som Gota river spelar är så kallad klassisk New Orleans Jazz och det känns att det inte är några dussinmusiker som äntrat den kulturella frysboxens allra heligaste.

När Gota River Jazzmen tidigt spelar ett stycke av Händel omgjort till en jazzigare variant börjar åskådare intill mig gnola och om jag blundar hamnar jag på en underlig plats någonstans mellan bommullsfälten i den amerikanska södern och en finare kyrka i England där Händel trummar på orgeln. Och så fortsätter det, jag försätts i en njutande slumrande dvala som avbryts av Sverker Nyström fantastiska klarinettspel. Och det är då jag låter ögonlocken falla igen för att kunna skärpa hörselsinnet till fullo.

Men en konsert är sällan fantastisk rakt igenom. Ibland spelar kyrkans akustik musikerna i Gota River Jazzmen ett spratt och tonerna slungas obarmhärtigt runt mellan väggarna och orsakar en väldig kakofoni.

Men sammantaget bjöd Gota River Jazzmen på en angenäm upplevelse och har du inte bestämt dig gällande Jazz så undersök dessa herrar, de kan kanske klara ut ett och annat.

KENNY ERICSSON

Mer läsning

Annons