Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Hoforsrocken lägger ner efter elva festivaler

Efter elva festivaler lägger årliga Hoforsrocken ner, berättar arrangörerna i ett pressmeddelande.

Annons

Hoforsrocken 2015.

Folkets Hus & Park i Hofors tillsammans med Hoforsrockens arrangörsgrupp har bestämt sig för att lägga ner Hoforsrocken, meddelar de i ett pressmeddelande.

"Hoforsrocken har arrangerats i 11 år i parken, tyvärr så har publiken svikt oss två år i rad nu. Vi har därför inte ekonomisk möjlighet att fortsätta. I parken i sommar så kommer dock andra arrangemang att göras".

En längre avskedstext bifogas med en fördjupande förklaring till nedläggningen. Där står bland annat att läsa:

"Kostnaderna för att husera större akter är ett ständigt dilemma då festivalen gjorts utan vinstintresse. Att gå runt har varit målet varje år. Man har velat hålla ett så lågt biljettpris som möjligt för att så många som möjligt ska ha chansen att ta del av utbudet som levererats, och det blir en kamp om att få allt att gå ihop. För det är ideella krafter, studieförbund och folkets hus som arrangerat. Det har inte suttit en kommersiell aktör bakom som riskerat kapital, bokat med vinstintresse och drivit på processen. Så man hamnar i gränslandet mellan att vara en kommersiell festival och det ”lokala alternativet”. En mycket riskabel mark att beträda. Publiken börjar förvänta sig mer av utbudet från en kommersiell variant men vill inte gärna se en höjning av inträdet. En mycket svår ekvation att ro iland".

Arrangörsgruppen består av Mats Björklund, Jonas Hamqvist (Studieförbundet Vuxenskolan, Martin Unoson (Bilda) och från Folkets Hus: Anita Drugge, Ulla Sahlström, Mikael Brunk och Bo Westerberg.

Arrangörerna Mikael Brunk och Petter Svedén på Hoforsrocken 2012.

Läs mer - GD:s texter från Hoforsrocken:

2016

2015

2014

2013

2012

2011

2010

2009

2008

Mer läsning

Annons