Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Här är artisterna som tävlar i Melodifestivalen 2017

Loreen är klar för nästa års Melodifestival. Eurovisionvinnaren får sällskap av bland andra Charlotte Perrelli, Roger Pontare, Ace Wilder, Owe Thörnqvist och The Fooo Conspiracy.

Annons

Loreen ställer upp i Melodifestivalen 2017. Arkivild.

Schlagerbomben visade sig stämma: Loreen tävlar i Melodifestivalen 2017. Hon vann Eurovision Song Contest med "Euphoria" 2012 och nu siktar hon alltså på seger igen med sitt bidrag "Statements".– Jag ställer upp igen för att jag först och främst har någonting att säga, min låt heter ju "Statements". Det händer så otroligt mycket i världen i dag, och alla vi kreatörer måste någonstans "unite people" genom vår konst, säger hon.

Enligt Loreen tävlar hon med "ett vinnarkoncept", men en ny seger är inte det viktiga.– Jag har allt att förlora men det är värt det för det här. Tävlingen finns där men det är inte det som är min drivkraft, det är att skapa något som får mig och dig att tänka och känna, vi behöver det idag, säger hon.

Loreen får sällskap i sin deltävling i Skellefteå av Wiktoria, Les Gordons, Jon Henrik Fjällgren och Aninia, Sara Varga & Juha Mulari och Alice Svensson.

Även Owe Thörnqvist är klar för festivalen. 87-åringen får sällskap i deltävlingen i Växjö av The Fooo Conspiracy, Bella & Filippa, Jasmine Kara, Robin Bengtsson, Krista Siegfrids och Anton Hagman.

Charlotte Perrelli.

Klara för deltävlingen i Göteborg är Charlotte Perrelli, Ace Wilder, Boris René, Adrijana Amare, Nano, Dinah Nah och De vet du.

I deltävlingen i Malmö tävlar Roger Pontare, Mariette, Dismissed, Benjamin Ingrosso, Lisa Ajax, Etzia och Allyawan.

Hela startfältet består av 13 debutanter, och trenden nästa år är "moderna bidrag", enligt schlagergeneralen Christer Björkman.

Läs också: De leder årets Melodifestival

De som ska programleda Melodifestivalen 2017 är artisten David Lindgren, bloggaren Clara Henry och artisten Hasse Andersson.

Programledare för nästa års tävling år är den Melodifestivalmeriterade trion Hasse "Kvinnaböske" Andersson, Clara Henry och David Lindgren.

Till nästa års tävling inkom 2 478 låtbidrag till Melodifestivalen. Det är ungefär lika många som till årets tävling, då 2 450 bidrag skickades in.

Läs mer: Så många låtbidrag har skickats in till Melodifestivalen 2017

FAKTA: MELODIFESTIVALEN 2017

Deltävlingar:

4/2 Göteborg, Scandinavium

11/2 Malmö, Malmö arena

18/2 Växjö, Vida arena

25/2 Skellefteå, Skellefteå kraft arena

Andra chansen:

4/3 Linköping, Saab arena

Final:

11/3 Stockholm, Friends arena

(TT)

Mer läsning

Annons