Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Gamrocken kvar i folkparken – men i mindre format

Det blir även ett åttonde år med Gamrocken. I likhet med i år kommer 2018 års musikfestival att arrangeras i Grängesbergs Folkets park.

Annons
Alexander Högbom ser fram emot årgång åtta av Gamrocken. 2015, då bilden togs, hölls festivalen i Ludvika men numera är det folkparken i Grängesberg som gäller.Foto: Peter Ohlsson

Studieförbundet Medborgarskolan i Ludvika genom Alexander Högbom har redan sökt tillstånd hos polisen.

Läs mer: 2018 satsar Gamrocken bara på den mörka och extrema musiken

Av ansökan framgår att festivalen planeras till fredag - lördag 25 – 26 maj. Besökare som vill campa i parken ska ha möjlighet att göra det från lunchtid torsdagen den 24 till söndag eftermiddag.

Gamrocken har tidigare hållits i Ludvika, först på Gammelgården och sedan under några år vid restaurang Piren.

I år flyttades arrangemanget till folkparken och Alexander Högbom hade räknat med en publiksiffra på cirka 300 personer per dag. När Gamrocken sammanfattades uppgav han att förhoppningarna överträffats och att det hade kommit dubbelt så många som förväntat.

Nu skriver han i ansökan till polisen att nästa års festival blir "ett avsevärt mindre arrangemang" och att han räknar med 200 – 250 besökare per dag.

"Alla våra tidigare arrangemang har varit väldigt stillsamma, inga större incidenter har förekommit och inga större ingripanden av vakter har varit nödvändiga. Vi har 18 års åldersgräns för besökare men vår återkommande målgrupp brukar vara 25 – 55 år", skriver Alexander Högbom i ansökan till polisen.

Mer läsning

Annons