Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Fullt ös när bandet släppte skiva

/

Annons

Billion Dollar Babies

Releasefest för Die for Diamonds

Victuscella, Falun, 10/9

Dalakillarna i Billion Dollar Babies har sedan starten för fem år sedan spelat på de flesta tänkbara och otänkbara spelställen vårt län har att erbjuda, och blivit ett av de mest välkända banden i den lokala musikfloran. Efter hårt jobb och slit var det i fredags äntligen dags för bandet att släppa sin debutskiva Die for Diamonds - utgiven på den egna etiketten Esmeralda Music Group.

- Ikväll är det alla känslor på en och samma gång, berättar gitarristen Pat Kramer. Man är nervös, spänd och såklart väldigt glad. Det är äntligen klart, och allt känns fantastiskt.

Kvällen inleddes med mat, dryck och whiskeyprovning för ett mindre sällskap specialinbjudna gäster. När dörrarna sedan öppnats upp för allmänheten kliver bandet på den, för kvällen, specialbyggda scenen och i vanlig Billion Dollar Babies-anda sparas det inte på krutet. Det är fullt ös från första ackordet i Boys night out och det bjuds på både pyroteknik och konfettiregn.

- Det här är den bästa dagen i Billion Dollar Babies liv. Alla våra nära och kära är här, och det känns hur bra som helst, förklarar en strålande glad Franki Rich, sångare i bandet, efter spelningen.

Franki berättar att bandet kommer att göra ytterligare ett gäng spelningar runtom i Sverige under hösten, men att de kommer att satsa på övriga Europa efter nyår.

- Vårt fokus kommer att ligga på länder som Tyskland, Frankrike och Italien. Det bor ju väldigt mycket folk där, och det finns ju alltid någon man kan lura, säger Franki med ett leende och fortsätter ut i festvimlet.

Tobias Andersson

Mer läsning

Annons