Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Fullsatt på Liljan när Rootvälta tog farväl

Lapp på luckan och mycket känslor blev det när Borlänges reggaehjältar Rootvälta gjorde sin sista spelning efter tjugosju år.

Annons

Oftast när ett evenemang på Liljan blivit slutsålt hela en månad i förväg så brukar det handla om en större svensk eller utländsk artist som kommer på besök. Men på fredagen handlade det om Borlänges egna söner i Rootvälta som valde att ta farväl efter tjugosju år tillsammans. Det innebar alltså ett knökfullt Liljan som inte bara bjöds på uppträdanden utan också en chans för fansen att möta medlemmarna innan spelningen och säga adjö.

Läs också: Rootvälta inför sista giget: "Jättemycket känslor"

Premium: Ur arkivet: Rootvältas karriär i bilder

Rootvältas sista spelning. 14/10-2016 på Liljan i Borlänge.

En av dem som hade tagit sig till reggaebandets avslutningskonsert var Elena Nilsson från Djurås. Med sig hade hon en röd t-shirt med Rootvälta-tryck som hon köpt på Daldansen i Hedemora 1998. På fredagen fick hon den signerad av bandets alla medlemmar.

– Jag har lyssnat på dem sedan jag var tretton år, och det är några år sedan. Jag tycker att det är jättetråkigt att de ska sluta, säger hon.

Rootvältas sista spelning. 14/10-2016 på Liljan i Borlänge.

Bandet bildades av sex gymnasieungdomar på Jakobsgårdsskolan i Borlänge på 1980-talet och tog 1989 namnet Rootvälta. Sedan dess har de varit en flitig syn på livescener inte bara i Dalarna utan även runt om i landet. Efter så många år tillsammans är det kanske inte så konstigt att de finns dem som haft bandet med sig under uppväxten.

– Jag har vuxit upp med dem och har alltid tyckt om dem, så det är lite nostalgi och bra minnen för min del, säger Borlängebon Tommy Gustafsson.

TV: Hitstafetten - Rootvälta tolkar Larz Kristerz

Tommy Gustafsson och Martina Pettersson på Rootvältas sista spelning.

Sedan januari har det varit känt att bandet skulle lägga ner instrumenten efter nästan trettio år ihop. I en tidigare intervju med tidningen har sångaren Mattias Björkgren sagt att medlemmarna varit oense om bandets nästa steg.

– Jag tycker att det är väldigt tråkigt men jag förstår att man efter tjugosju år har olika viljor, absolut, säger Johanna Bjurholm från Borlänge.

Elena Nilsson från Djurås på Rootvältas sista spelning.

Mer läsning