Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Fri entré när Marit Bergman kommer till Dalarna

Rättviksbördige artisten Marit Bergman kommer att uppträda på Vasaloppets traditionsenliga högtidsfest i Mora kyrka.

Annons

Marit Bergman uppträder på Vasaloppets högtidsfest 2017.

Fredagen den 3 mars är det dags förVasaloppets traditionsenliga högtidsfest i Mora kyrka.

Och en av de artister som kommer att uppträda är Marit Bergman. På låtlistan finns självklart "Blåa blåa bergen", en hyllningslåt till det nya loppet Nattvasan. Den handlar om Marits uppväxt i Rättvik och om omgivningarna runt Siljan.

– Jag är ju från Dalarna så längdskidåkning var verkligen en stor del av min barndom. Jag ville fånga känslan av att vara ute i en tyst skog i vinternatten, och ville också skriva något om hur traditioner kan göra oss trygga i oss själva så att vi vågar släppa in framtiden, sa Marit Bergman när låten lanserades i våras.

– Att vara i en snöig skog på natten. Jag kan inte tänka mig något som egentligen är längre ifrån det man nu lever i varje dag. Med textraden ”Alla tankarna, som yrat vilt omkring, har klarnat i sin sång. Och gnistrar i de blåa blåa bergen”, menar jag att man här kommer till någon slags sinnesro.

Eva Svensson, som var Vasaloppets kranskulla år 2007, kommer att hålla årets högtidstal. Vid festen, som har fri entré, sker även kröningen av Lydia Sundin som är årets kranskulla.

DT-APPEN: Håll dig uppdaterad – ladda hem DT-appen för IPhone och Android här

DD-APPEN: Alltid senaste nytt från dalademokraten.se i vår app för IPhone och Android

Mer läsning

Annons