Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ella Fitzgerald 100 år – firas av Meta Roos

Jazzikonen och legendaren Ella Fitzgerald skulle ha fyllt 100 år i år. Det firar Borlänge jazzklubb genom att bjuda in Meta Roos den 13 november med föreställningen "Meta sings Ella".

Annons

Ella Fitzgerald föddes för 100 år sedan och har kallats för "First lady of jazz". Hon dog 1996 och anses vara en av de största sångerskorna inom jazz- och populärmusik under 1900-talet.

Den 13 november får Borlänge jazzklubb finbesök då Meta Roos kommer för att sjunga just Ella Fitzgerald. Meta Roos, som växte upp i Boda kyrkby, gav ut albumet "Meta sings Ella" för fem år sedan och sjöng Ella redan ifjol på hemmaplan.

– Det var pianisten och arrangören Kjell Öhman som gav mig idén att sjunga Ella. Det resulterade i en CD och jag valde även att berätta något om Ellas liv i den här produktionen, vilket publiken verkligen uppskattade, säger Meta.

TV: Se reprisen av vår livesändning från Tuna Brass och Viktoria Tolstoy

Meta Roos gör ett urval från det rika arvet efter Ella Fitzgerald. Den amerikanska sångerskan hann spela in över 200 album. De innehåller klassiker av de stora kompositörerna Richard Rogers, George Gershwin, Cole Porter och Lorenz Hart.

Mer läsning

Annons