Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Elektroduo ut i världen

/

Annons

Josefin Lindh, ursprungligen från Falun, är ena halvan i Lissi Dancefloor Disaster, en duo som har väldigt mycket på gång just nu. I dag släpper de sin nya singel och i oktober spelar de i Manchester, en bokning som de fick via sin manager.

- Vi har skrivit kontrakt med Lateral Management, som jobbar med Moneybrother och Teddybears bland andra, säger Josefin Lindh.

Den kontakten fick de efter att ha spelat på klubben Almost Famous i Stockholm och nu smids planer för att ta bandets musik och karriär ytterligare ett snäpp uppåt. De har bland annat fått göra remixar av andra artisters låtar, som Armand Mirpour.

- De har väldigt mycket kontakter. Det var festivalen i Manchester som hörde av sig till dem och på den vägen är det.

Samtidigt med festivalen pågår en konferens för musikfolk från hela världen.

- Vi håller på att lägga fram en plan för vilka vi ska träffa men det är inte spikat riktigt än.

När de släpper en fullängdare är mer en fråga om när än om.

- Vi har fått erbjudanden från olika skivbolag, men vi avvaktar och gör det i vårt eget tempo.

Lissi Dancefloor Disaster har spelat på diverse klubbar runtom i landet, på Hultsfred, Pride, Peace & Love och på Emmabodafestivalen. Spelningen på Emmaboda i somras tokhyllades av både recensenter och publik.

- Det var jättekul och det var många bloggar som skrivit. Vi njuter av det som händer med oss just nu, det är lite dagen-före-julaftonkänsla.

Hur tycker du att ni har utvecklats musikaliskt?

- Vi har nog gått mot mer popigare musik, elektropop med mjukare låtar. Texterna har också fler lager. De tar avstamp i att vi lever i en kultur som många mår dåligt av och som dessutom förstör förutsättningarna för liv på jorden, men rent konkret kanske de handlar om att dansa med kompisar i ett ockuperat hus.

I våras gav de ut en singel och i dag kommer deras nya, Moshpit lovers.

- Den handlar mest om en moshpit, att stå där att fundera över saker som händer. Det är en ganska kaosig låt med många olika känslor. Vi släpper den på eget bolag, som vi även gjorde med vår förra singel. Det blir digitalt, men skivan längre fram blir även i fysisk form. Vi skriver material hela tiden, det handlar mest om att hitta ett erbjudande som känns bra.

Fakta: Lissi Dancefloor Disaster

Består av Josefin Lindh (spelade tidigare i falubandet Miss the Point) och Johan Tilli.

Bildades 2008 i Uppsala.

Har tidigare samarbetat med bland andra Sophie Rimheden.

Hemsida: www.lissidancefloordisaster.com

Mer läsning

Annons