Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Doug Seegers uppträder i Dalarna – samarbetar med hjälporganisation för att samla in pengar

Artisten Doug Seegers beger sig om ett par veckor ut på en månadslång turné då han också släpper sin självbiografi.
Han uppträder på Forum Kvarnsveden i Borlänge den 7 december.
Under turnén "Give it away Christmas" samarbetar Seegers med Erikshjälpen för att samla in pengar till gatubarn i Uganda.

Annons

Mer läsning för dig som är prenumerant eller Pluskund:

Stort dokument om världssuccén The Hives: "Vi har varit med under varandras musikaliska uppväxt"

Exklusiv sändning med Thåström – se de tre första låtarna under spelningen

Här är artisterna som tjänade mest – Flera dalanamn på Topp 100-listan

Dina gamla vinylskivor kan vara värda tusenlappar – här är 16 skivor du vill hitta i förrådet

SÅ KÖPER DU PLUS

Den amerikanske artisten Doug Seegers slog igenom efter sin medverkan i SVT-programmet "Jills veranda" för ett par år sedan. Efter genombrottet har han spelat i Dalarna vid flera tillfällen, senast i Säterdalen i somras.

I mitten av november ger sig Doug Seegers ut på turnén "Give it away Christmas", med spelningar på 27 orter runt om i landet. Det enda dalabesöket blir i Borlänge, på Forum Kvarnsveden, den 7 december. Enligt ett pressmeddelande från Rootsy Music kommer Seegers att "bjuda på egna julsånger, klassiska julhits, innerlig värme och sin starka livsberättelse".

Doug Seegers på Putte i Parken i Leksand sommaren 2016. Den 7 december återvänder Seegers till Dalarna, närmare bestämt till Forum Kvarnsveden i Borlänge.

I samband med turnén släpper Doug Seegers också sin självbiografi Going down to the river, i svensk översättning. Den amerikanska versionen släpps den 30 januari 2018. Sverige blir det första land som boken släpps i.

Överskottet från turnén "Give it away Christmas tour" går till arbete för barn som lever i stor utsatthet på gatan i Uganda. Rootsy Music skriver i pressmeddelandet att "Doug Seegers vet vad det innebär att bo på gatan och han har själv besökt Uganda för att se arbetet som Erikshjälpen driver tillsammans med lokala partnerorganisationer".

– Den utsatthet som barnen i Uganda berättade för mig om, den känner jag igen. Den berättelse jag delade med dem var hur jag tvingades växa upp utan min pappa och hur det påverkat mig. De omständigheterna finns överallt men det går att komma igen. Det finns en andra chans, säger Dopug Seegers i pressmeddelandet.

– Doug Seegers är en fantastisk musiker med en stark historia. Han har ett stort hjärta och en genuin vilja att hjälpa till. Vi på Erikshjälpen är glada och stolta över att få göra den här julturnén tillsammans med Doug och vi ser fram emot glimrande konserter som inte lämnar någon oberörd, säger Samuel Åhl på Erikshjälpen, i pressmeddelandet.

DT-APPEN: Håll dig uppdaterad – ladda hem DT-appen för IPhone och Android här

DD-APPEN: Alltid senaste nytt från dalademokraten.se i vår app för IPhone och Android

AT-APPEN: Alltid senaste nytt från avestatidning.com i vår app för IPhone och Android

Mer läsning

Annons