Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

"Det är roligt att få busa lite"

/
  • Effektiv publikfriare. Erica Sjöström kan konsten att få med sig publiken. Hon har tidigare år fått sammanlagt fyra Guldklavar i Malung. Personligen som Årets blåsare och Årets sångerska. Och tillsammans med killarna i Drifters har hon klavar för Årets dansband och Årets låt.  Foto: Börje Gustafson
  • På spexhumör. I går kallade de sig Honolianerna. Dansbandet Drifters fick tusentals personer att skratta och sjunga med på Grönlandsparken i Malung i går. På kvällen delade bandet scen med Black Jack på bana två i Folkets park Orrskogen.  Foto: Börje Gustafson

Annons

För några år sedan klappade hon ihop på en spelning och fick föras till sjukhus för vård.

- Jag var överansträngd och hade kört för hårt. Jag kan fortfarande känna av det där ibland. Men det gäller att lyssna på sin kropp. Och det gör jag mer efter det som hände, säger Erica.

Sommaren är dansbandens mest bokade årstid och det gäller också Drifters.

- Det är då vi har gasen i botten och då kan det bli lite slarv med mattider och sömn. Enbart i juli har vi 20 gig på 29 dagar. Då inkluderar det även resorna. Vi har bara några dagar på oss för att vara hemma och tvätta kläderna.

Vad tyckte du om årets guldklavegala?

- För mig är Guldklaven det största för vår bransch. Galan i Malung är som vad Oscarsgalan är för filmen. Man äter gott tillsamman och alla dansband är ju kollegor.

Vill du ha flera guldklavar?

- Vi är ju lite bortskämda. Vi har redan fyra klavar, två för mig och två för bandet. Jag har fått klavar i kategorierna Årets blåsare och Årets sångerska. Och tillsammans med killarna i Drifters har jag klavar för Årets dansband och Årets låt. Men i år var vi inte nominerade i någon kategori.

Erica berättar att det kommer en ny platta i oktober.

- Hälften blir nyskrivet material och det blir även en del covers. Ungefär som på förra plattan.

Är det tufft att vara tjej i dansband?

- Det är ju lättare för killar att vara kvar länge i ett dansband. Branschens damer pensioneras tidigare. Men jag kommer att köra med den här sättningen i Drifters till både jag och de andra stupar. Så är det.

Mer läsning

Annons