Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

De hjälper ungdomar på Dansbandsveckan

/
  • Föreningen har även fått oväntad hjälp från pizzeria Torinos ägare Mustafa Kilincaslan som bistår med västar och mat till gänget.  Foto: Kenny Ericsson Tällberg

Annons

Föreningen vuxna på Grönland är en relativt ny förening då den startades för bara ett år sedan. I år har föreningen växt och man är 65 medlemmar.

Är Malungs ungdom oregerlig?

- Nej, det tycker vi inte, men vi är övertygade om att vi behövs och det har vi också märkt på den respons vi fått från ungdomar, säger Lennart Helmersson som sitter i styrelsen för föreningen.

Vuxna på Grönland kommer att gå samtliga kvällar under dansveckan, men deras arbete börjar redan kring valborg och slutar inte förrän sommaren är slut.

- I år kommer vi gå 4-5 stycken varje kväll till klockan 2 på natten och eftersom Malung/Sälen partiet har utmanat de andra partierna i kommunen att ställa upp så kommer det synas en och annan lokalpolitiker med i leden, säger Maria Andersson styrelsemedlem i Vuxna på Grönland.

Man vill även uppmuntra andra som är villiga att spatsera runt Grönland för att upprätthålla ordningen och se till så att ingen kommer till skada att höra av sig.

- Vi har vår speciella telefon dit alla kan ringa om de behöver något eller om de vill vara med och engagera sig. Det är bara att ringa 070-2818015, säger Lennart Helmersson.

Föregående år var föräldrarna mycket nöjda med den polisiära närvaron runt Grönland och man hoppas på samma närvaro även i år.

Mer läsning

Annons