Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Dansbandsveckan blir allt större

Annons

Det är i vanlig ordning många som kommit till Malung den här veckan för att slå klackarna i taket på Orrskogen. Kanske är det fler som kommer att besöka Orrskogen i år än någonsin. Både på söndags- och måndagskvällen var det fler som gästade Orrskogen än samma kvällar förra året. I tisdags var det något färre, vilket enligt arrangörerna berodde på vädret.

- Andra dansbandsfestivaler har haft det lite kämpigt i år på grund av dåligt väder. Vi i Malung har emellertid den fördelen att folk kommer hit under dansbandsveckan och bor här under en längre tid. De är här för att dansa, och för de allra flesta spelar inte vädret någon roll, säger Lars Bälter, turistchef i Malung.

Bertil Elfström, en av arrangörerna som var med och startade dansbandsveckan, säger att det är främst aktiviteterna i Grönlandsparken som blir påverkat av dåligt väder. Där står publiken under bar himmel.

- Men det är många som kommer dit ändå, men givetvis skulle det vara fler om solen ville visa sig, säger han.

Arrangörerna är i det stora hela mycket nöjda med dansbandsveckan så här långt. Igår kväll spelade Lasse Stefanz på Orrskogen och då var det, som alltid, ett ordentligt ös på dansgolvet.

Huruvida vädergudarna vill skingra molnen och skänka dansbandsveckan lite sol återstår att se. Lars Bälter vågar sig på en gissning.

- Jag tror att solen tittar fram snart. Om den inte gör det idag, så gör den det senast imorgon!

Mer läsning

Annons