Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Dalhalla om Into the valleys flytt: "Försökt hitta lösningar"

Att få till tillräckligt med campingplatser till Into the valleys besökare har varit svårt och är en stor anledning till att festivalen nu lämnar Dalhalla.

Annons

Into the valley lockade många utländska besökare, nu lämnar den Dalhalla.

TT Nyhetsbyrån meddelar att den elektroniska dansmusikfestivalen Into the valley lämnar Dalhalla efter två år. Sommaren 2017 kommer den att arrangeras i Estland och sedan expandera till Sydeuropa, Asien och Sydamerika.

– Vi har vuxit ur Dalhalla, och kapaciteten klarar inte mer folk, säger festivalens grundare Mattias Hedlund till TT.

Michael Reander, projektledare på Rättvik Event/Dalhalla, bekräftar den bilden. Att hitta campingplatser till alla utländska besökare som ligger nära festivalområdet har varit svårt, medger han.

– Vi har försökt hitta lösningar. Det är ett hårt tryck i regionen under sommaren och det är svårt att hitta bra alternativ med tanke på hur det ser ut runt om Dalhalla. Det har varit närmre 70 procent utländska besökare och hos dem finns en förväntan om att kunna bo nära festivalområdet, säger Michael.

I somras hade polisen 102 redovisade narkotikabrott i samband med Into the valley som pågick samtidigt som Classic Car Week. Men Reander menar att festivalen har haft en väldigt positiv inverkan på området under de två somrar som den arrangerats i Dalhalla.

– Jag har aldrig varit med om maken till positiv press i utländska medier som lovordat platsen och artisterna. Det är verkligen något som vi tar med oss framåt. Det har varit bra PR för Dalhalla, Rättvik och hela regionen. De som besökt festivalen hade inte åkt till Rättvik på semester annars, säger Michael.

I somras besökte totalt cirka 5 000 personer Into the valley i Dalhalla den 28-30 juli.

Läs också: Dalhalla satte publikrekord under sommaren

Mer läsning

Annons